Δελτίο Τύπου - 27 Νοεμβρίου 2016 

6th Argo Film Festival

 

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε πως το Argo Film Festival επιστρέφει για έκτη χρονιά, γιορτινό και ανανεωμένο!

Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στις 23.59 θα σηματοδοτηθεί η έναρξη της υποβολής συμμετοχών,  η οποία θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.

 

Όλες τις προηγούμενες χρονιές, το ιστορικό κινηματοθέατρο "Αχίλλειον" και συγκεκριμένα η πόλη του Βόλου βρέθηκαν στο επίκεντρο των κινηματογραφικών δρώμενων με πλήθος διάσημων καλεσμένων, καλλιτεχνών και δημιουργών, που τίμησαν το φεστιβάλ με την παρουσία τους. Μερικοί από τους οποίους ήταν οι: Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γιάννης Στάνκογλου, Αποστόλης Τότσικας, Χάρης Ρώμας, Τάσος Νούσιας, Αντώνης Λουδάρος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μάνος Γαβράς, Αθηνά Οικονομάκου, Αλέξης Γεωργούλης, Τόνια Σωτηροπούλου, Δήμητρα Ματσούκα, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ελένη Φουρέιρα, Χριστίνα Αλούπη, Μαρία Κορινθίου,  Demy, Κώστας Μαρτάκης, Γρηγόρης Βαλτινός και πολλοί άλλοι!

Φέτος λοιπόν, η διοργάνωση αποφάσισε να γιορτάσει το φεστιβάλ στην πρωτεύουσα με ένα ξεχωριστό Exclusive Party! Πιο συγκεκριμένα, σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στο Peñarrubia Lounge Bar, στον Άλιμο, όπου οι διάσημοι προσκεκλημένοι θα ανακοινώσουν τη λήξη της υποβολής των συμμετοχών και θα δώσουν για πρώτη φορά το έναυσμα για τη διαδικασία του Online Voting!

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να τιμούμε Μεγάλους καλλιτέχνες που σημάδεψαν την 7η τέχνη με την πορεία τους και ταυτόχρονα να στηρίζουμε τους Νέους ώστε να δημιουργούν ταινίες, προβάλλοντας τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους. Οι νέοι κινηματογραφιστές που συμμετέχουν με τις ταινίες τους στο φεστιβάλ προέρχονται από όλο τον κόσμο και ήδη από τα πρώτα δύο φεστιβάλ αναδείχτηκαν οι εξαιρετικά ταλαντούχοι δημιουργοί Ανδρέας Λαμπρόπουλος και Κώστας Σκύφτας, που κατάφεραν τα πραγματοποιήσουν το όνειρό τους για μία μεγάλου μήκους ταινία με το "SHORT FUSE". Η ταινία κυκλοφόρησε πανελλαδικά στις αίθουσες τον Απρίλιο του 2016 και ήδη κατάφερε να πουληθεί σε πολλές ξένες αγορές.

Παράλληλα δε, όπως κάθε χρόνο, θα βραβευτεί ένας/μία καταξιωμένος/η Έλληνας καλλιτέχνης για την προσφορά του/της στην 7η τέχνη, λαμβάνοντας το Vollywood Star. Να θυμίσουμε πως έχουν ήδη βραβευτεί οι: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Γιάννης Βόγλης, Γιώργος Κωνσταντίνου και Λάμπρος Κωνσταντάρας. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. 

 

* Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο www.argofilmfestival.com ακολουθώντας τις οδηγίες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην οργανωτική επιτροπή στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., ενώ λεπτομέρειες για το Online Voting θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

** Αξίζει να σημειωθεί πως η ελεύθερη είσοδος θα ισχύει μόνον σε όσους δοθεί ειδική πρόσκληση..